woensdag 4 februari 2015

Lekker koffie drinken in Rotterdam

Al eerder schreef ik waar je een goed biertje kon drinken, of een lekker glas wijn, maar waar kan je nou terecht voor een goede kop koffie? Deze week een greep uit de vele koffiebars van de stad!

The Urban Espresso Bar
Wellicht de populairste koffiebar van de stad is the urban espresso bar. De kleine bar aan de Botersloot, midden in het centrum van Rotterdam, wordt gerund door de van oorsprong Australische Jo McCambridge. De koffietent werd zelfs zo populair dat er ook een vestiging werd geopend op de nieuwe Binnenweg.
De koffie wordt hier gezet van bijzondere bonen uit Panama of Ethiopiƫ. En onder het genot van uw bakkie kunt u genieten van zelf gemaakte taart of een vers belegd knapperig broodje.


Hopper Coffee & Bakery
Ingericht met veel grof hout en beton, lijkt deze bar zoals elke andere, maar Hopper Coffee & Bakery zijn meer dan dat. Zoals de naam al suggereert namelijk heeft deze koffiebar een eigen bakkerij met open keuken gelegen aan de koffiebar. De geur van versgebakken brood verwelkomt u en het is dan ook gen geheim dat u hier heerlijk kunt lunchen.

Ze zijn dan ook niet voor niets in 2012 als beste koffiebar van Nederland uitgeroepen, en in 2013 kregen ze een mooie vierde plek.
U kunt Hopper Coffee en Bakery vinden op de Schiedamse Vest!

Cappucino
Hoewel de lunch wat duurder hier is, en dat eigenlijk niet helemaal waard is, is de koffie er heerlijk! De cappuccino is met de hand opgeschuimde melk en wordt geserveerd met likeur, slagroom, een glaasje water en een stukje koek. Een zeer complete koffie dus! Drie jaar op een rij (2009 t/m 2011) wonnen ze dan ook de koffietrofee Ketelbinkie. En sinds het gelegen is op de Korte Hoogstraat (vlak bij de koopgoot) is het dan ook een populaire bar om even bij te komen.





Wilt u heerlijk wonen in Rotterdam? Kijk snel op DomicaRotterdam voor meer informatie!