vrijdag 6 maart 2015

Uw woning verhuren aan expats, waar moet ik op letten? Domica geeft tips!



Uw woning verhuren aan expats, waar moet ik op letten? Domica geeft tips!


U heeft een woning vrij voor de verhuur, en wilt deze graag aan expats verhuren. Waar moet uw woning dan aan voldoen?

Domica zet voor u de belangrijkste punten op een rijtje.

1. Bepaal hoeveel u in uw woning wilt investeren
Allereerst is het belangrijk dat u bepaalt of u bereid bent om een investering in uw woning te doen. Een fris geverfde woning met een goede badkamer, keuken en vloer verhuurt beter en sneller dan een huurwoning waar nog veel aan opgeknapt moet worden.

2. Bepaal of u gestoffeerd of gemeubileerd wilt verhuren
Een gestoffeerde woning trekt een hele andere doelgroep aan dan een gemeubileerde woning. Bent u bereid om een extra investering te doen en uw woning geheel te meubileren? Dan wordt uw woning zeker geschikt om te verhuren aan expats. Houdt er wel rekening mee dat een expat enige luxe verwacht zoals een goed bed en een goede bank. Gelukkig kunt u tegenwoordig bij Ikea of Leenbakker voor een goede prijs leuke meubels kopen die een luxe gevoel geven.

3. Heeft u een woning in het centrum? Zorg dan voor een parkeerplaats
Heeft u een woning vrij voor de verhuur in een stadscentrum? Zorg dan voor een parkeerplaats, zeker als u graag uw woning wilt verhuren aan expats is een eigen parkeerplek een absolute meerwaarde.

4. Zorg voor een werkende  tv en internet aansluiting
Internet is voor een expat bijna nog belangrijker dan eten. Het kan ook wel gezien worden als zijn eerste levensbehoefte. Een contract afsluiten voor internet heeft doorgaans een doorlooptijd van 3 tot 6 weken. Zorg dus dat dit al aanwezig is in de woning. Wij hebben vaak genoeg meegemaakt dat een verhuring niet doorging omdat er geen internet en tv in de woning aanwezig was.

5. Locatie, locatie, locatie
Houdt er altijd in gedachte dat locatie voor een expat een doorslaggevende factor kan zijn. Is uw woning net zo mooi als paleis Soestdijk maar staat deze op een, voor expats, onaantrekkelijke locatie? Dan loopt u alleen maar risico op leegstand als u uw woning kost wat het kost wilt verhuren aan expats. Laat u in dat geval goed adviseren door een makelaar van Domica, er zijn immers nog heel veel andere doelgroepen voor wie uw woning uitermate geschikt is!

Wilt u graag advies bij het verhuren van uw woning? Neem dan contact met ons op, wij komen graag langs voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Domica Rotterdam
010-268 00 24
rotterdam@domica.nl




Geen opmerkingen:

Een reactie posten