maandag 26 januari 2015

Rotterdamse Weetjes

Wist u het volgende al over onze stad?

  • ·         Rotterdam is de op een na grootste stad van Nederland met circa 600.000 inwoners
  • ·         1/3 van de oppervlakte van de stad is water
  • ·         Het totaal oppervlakte van de stad is 325.79 km2
  • ·         Het is dan ook niet vreemd dat de haven van Rotterdam de grootste is van Europa
  • ·         En nummer 8 in de wereld!
  • ·         De haven strekt zich namelijk 40 kilometer uit vanaf de stad tot aan de Noordzee
  • ·         De stad huisvest zo’n 170 nationaliteiten
  • ·         Heeft meer dan 700 restaurants
  • ·         Heeft twee plekken op de Nederlandse Monopoly speelboord (Blaak en Coolsingel)
  • ·         Heeft als wapenspreuk: Sterker door Strijd
  • ·         Wat terug refereert naar het bombardement op 14 mei 1940
  • ·         Heeft als stadsslogan: ‘Rotterdam werkt’
  • ·         Heeft de 4 hoogste gebouwen van het land
  • ·         Namelijk de Maastoren (165m); New Orleans (158m), de Delftse Poort (151); en De Rotterdam (149m)
  • ·         De Rotterdam is overigens een van de grootste gebouwen van het land met zijn 160.000 m2
  • ·         De populairste attractie van de stad de Diergaarde Blijdorp is
  • ·         De stad een groot aantal van ‘eerste’ heeft?
  • ·         Zoals dat de Lijnbaan de eerste autovrije winkelstraat in Europa was?
  • ·         En de Metrolijn de eerste van het land was?


Zo bent u toch snel flink wat wijzer over onze stad!


Wilt u heerlijk wonen in Rotterdam? Kijk voor meer informatie op Domica Rotterdam

woensdag 21 januari 2015

Wijnbars in Rotterdam

Afgelopen maandag schreef ik al waar u terecht zou kunnen voor een goed speciaal biertje. Nu is natuurlijk niet iedereen een bierliefhebber, en zijn er ook tal van mensen die liever een goede wijn drinken. Daarom vandaag, een greep uit de wijnbars in Rotterdam!

1NUL8
Waarschijnlijk de meest populaire van alle wijnbars in de stad. Gevestigd op de hoek van de Meent en de Rode Zant zit deze bar letterlijk in het midden van het centrum.  Door de hoge ramen heeft u een goed uitzicht op deze gezellige straat, en door het warme en gezellige interieur voelt u zich hier helemaal op uw gemak. U kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, diner of borrel. Vooral op vrijdag avond staat heel de bar vol!


 
Wijnbar Janssen en van Dijk
Een zijstraat verderop zit de wijnbar Janssen en van Dijk. Deze wijnbar is vooral frans georiënteerd, dus u kunt kiezen uit een heel assortiment heerlijke Franse wijnen. Deze wijnbar is een stuk kleiner dan 1NUL8 wat voor een knusse en gezellige sfeer zorgt. Hier kunt u ook terecht voor een lekkere bijpassende maaltijd!



Het Eigendom
Gelegen op de gezellige Witte de With is de wijnbar Het Eigendom. U bevindt zich midden in de drukke gezelligheid van de straat, en u zult merken dat Het Eigendom dan ook een populaire plek is om naartoe te gaan. Bij binnenkomst zult u onder de indruk zijn van de inrichting: de hele linker wand is gevuld met diverse wijnflessen. Mocht u een feestje geven kunt u makkelijk de bovenverdieping afhuren, die tevens uitkijkt over de rest van de bar.
Door de ruime bar die het interieur helemaal afmaakt is deze bar echt een eyecatcher van de straat. Hun wijnkaart is zeer uitgebreid; met 135 wijnen op de kaart, waarvan er 35 per glas te bestellen zijn.


Wilt u heerlijk in Rotterdam wonen? Kijk op Domica Rotterdamvoor meer informatie!

maandag 19 januari 2015

Biercafés in Rotterdam

Natuurlijk houden we allemaal van een drankje op de vrijdagmiddag (of elke andere dag van de week), maar vaak is het net wat lastiger om dat ene speciaal biertje bij een standaard café te kunnen bestelling. Dus soms is het wel eens fijn om een brede keuze te hebben, en gelukkig hebben al deze biercafés een top sfeer!

 Locus Publicus
Gelegen aan Oostplein, iets buiten het centrum, begin Kralingen, is Locus Publicus. Dit heerlijke biercafé heeft meer dan 200 speciaal bieren. Op tap hebben ze vijftien regelmatig wisselende bieren, waarvan zo’n 6 internationale bieren zijn.
In de winter brandt er een lekker vuurtje in de haard en ook de huiskat is niet bang om lekker bij u op schoot te komen liggen.
Natuurlijk begrijpen ze ook dat u graag meerdere bieren zou willen proberen, maar dat volle glazen wellicht iets te zwaar zullen vallen. Daarom kunt u ook een bierproeverij reserveren. Hier kunt u naar keuze een aantal bieren proberen en genieten van een paar lekkere bijpassende hapjes.

Proeflokaal Reijngoud
Het proeflokaal Reijngoud is sinds 2012 gelegen op de hoek van de Schiedamse Vest en de Witte de With. Het Proeflokaal is een no-nonsense biercafé dat houdt van echt Rotterdams.
Ze hebben 16 bieren van de tap en meer 100 van de fles, maar u bent hier zeker ook aan het goede adres voor goede typische cafégerechten. Deze zijn namelijk ook met bier bereid. Denkt u hieraan aan biefstuk, saté, spare ribs en mosselen.




De Haagse Bluf
Vooral in de zomer heeft De Haagse Bluf de perfecte locatie aan de Haagseveer (een zijstraat van de meent). Hun terras ligt heerlijk aan het water, en doordat alle stoelen heerlijk zijn voorzien met dekentjes en genoeg heaters kunt u hier tot in de late uurtjes heerlijk vertoeven.
Wederom hebben ze hier geen tekort aan bieren, en kunt u een bierproeverijtje doen van 3 of 5 glazen.
Naast heerlijk borrelen kunt u hier ook perfect kaasfondueen! Ze hebben tot wel 10 verschillende soorten kaasfondue in het assortiment!

Dus waar ben u komende vrijdag te vinden?


Heerlijk wonen in Rotterdam? Kijk voor meer informatie op Domica Rotterdam

donderdag 15 januari 2015

Art Rotterdam Week

Het nieuwe jaar brengt weer veel culturele activiteiten met zich mee. Naast de 44ste editie van het filmfestival komt er ook nog de 16e editie van Art Rotterdam eraan! Art Rotterdam is een bekende kunstbeurs die u belooft weer compleet op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen binnen de beeldende kunst. Deze editie zal plaatsvinden in de Van Nellefabriek en duurt van 5 tot 8 februari.

Elk jaar is Art Rotterdam gericht op jonge kunst, die allemaal uiteenlopende tentoonstellingsconcepten hebben van verschillende galerijen. Wat anders is aan dit jaar, is dat Art Rotterdam met een nieuwe sectie zal starten voor non-profit spaces, en kunstenaarsinitiatieven. Er zal in de oude werkplaats van de fabriek een combinatie van video-, installatie- en performancekunst worden gepresenteerd.

Natuurlijk is Art Rotterdam niet het enige wat zal plaats vinden, zo zijn er nog veel meer kunstbeurzen tijdens hetzelfde weekend, maar ook veel tentoonstellingen die zullen openen.

Rotterdam Contemporary:
Al vier jaar bekend onder de naam Raw Art, zal er dit jaar ook weer een kunstbeurs met enkel contemporaine kunst plaats nemen in de Cruise Terminal Rotterdam. De sfeer is er elk jaar weer fantastisch en je kijkt je ogen uiten bij de grote variatie aan kunst!

OBJECT op de SS Rotterdam



Al eerder schreef ik over de SS Rotterdam, maar tijdens dit weekend zal er plaats worden gemaakt voor een beurs op het schip. Deze beurs zal eigentijdse design tentoonstellen, perfect passend in de sfeer van het schip!

International Book Art Fair
Voor het eerst deel van de Art Rotterdam Week, zal de International Book Art Fair plaatsvinden in de Fenixloods. Deze fair zal nationale en internationale uitgevers, boekenwinkels, printshops, kunstenaars en designers in een hebben. Zeker voor de echte boekenliefhebber leuk om te bezoeken! Wellicht vindt u hier een juweeltje tussen!

Natuurlijk snapt de stad dat er een enorme toename zal zijn van verkeer als mensen meerdere van deze beurzen willen bezoeken. Daarom, speciaal tijdens deze dagen, zal er gratis bus vervoer zijn tussen de Van Nellefabriek, het Vierhavengebied, het Museumkwartier en de Wilhelminapier. Elke 20 minuten zal er een bus vertrekken, zodat u niet elke keer weer uw auto in zal moeten stappen!


Wilt u heerlijk wonen in Rotterdam? Kijk voor meer informatie op Domica Rotterdam. 

dinsdag 13 januari 2015

Het Internationale Film Festival Rotterdam

Aankomende 21 januari zal de aftrap zijn van de 44ste internationale film festival Rotterdam, die toto 1 februari zal zorgen voor culturele films, workshops, korte films, verschillende feesten en spannende premières!  Genoeg te beleven dus !

Hoewel het officiële programma nog niet online staat, is er al veel bekend wat er zoal te beleven zal zij op het festival. De kaartverkoop zal aankomende vrijdag 16 januari van start gaan, dus wees er op tijd bij!

Workshop
Een workshop als deze zal je niet snel eerder meemaken! Het IFFR organiseert namelijk een workshop hoe je een goede propagandafilm moet maken. De workshop wordt gegeven door Anna Broinowski, die zelf in Noord-Korea bij experts in de leer is geweest. Je zal ter plekke je eigen propagandafilm maken. Ervaring met films maken is niet nodig, wel is het belangrijk te weten dat de voertaal van de workshop in het Engels is.
 
Geïnteresseerd in deze workshop? Kijk hier voor meer informatie.







Volkskrantdag
Het is ondertussen een traditie geworden: de Volkskrantdag op de laatste dag van het festival. Deze afsluiter is een vertoning van vijf films achter elkaar, op verschillende locaties in het centrum van Rotterdam. Dit zal duren van 10.00 tot 22.00 uur, maar het daadwerkelijke programma blijft geheim tot de dag tevoren. Vanaf dan kunt u ook de filmroute vinden!


Mind the Gap Nights
De Mind the Gap Nights is de derde late-night-symbiose tussen IFFR, het tijdschrift Gonzo, in Worm Rotterdfam. Hier zullen elke dag muzikanten, videokunstenaars en filmmakers een onvergetelijke avond verzorgen.  


Natuurlijk is dit op lange na niet alles, maar het geeft een goede indicatie van de grote diversiteit van dit evenement.

Morgen zal het complete programma op de website bekend gemaakt worden!

Wilt u heerlijk wonen in Rotterdam? Kijk op Domica Rotterdam

voor meer informatie!