dinsdag 23 september 2014

Museumpark, deel 1

Voor de echte kunstliefhebbers onder ons is museumpark de place to be in Rotterdam! Het park is gelegen tussen het museum van Boijmans van Beunigen, de Westersingel, de Westzeedijk en het Erasmus MC complex. Voorheen bevond op deze plek het landgoed van Familie Hoboken, hun voormalige villa is tegenwoordig ingericht als Natuurhistorisch museum.

In 1924 kwam het gebied in handen van de gemeente, die tot 1940 hier onder andere het Museum van Boijmans van Beuningen bouwde, het Unilever gebouw (tegenwoordig de Hoge School) en het Erasmiaans Gymnasium. Toch bleef het gebied voor een lange tijd leeg. Pas met het komen van de Kunsthal (1992) en het Nederlandse Architectuur Instituut (1993) werd de museumfunctie van het gebied pas echt versterkt.




De huidige musea in dit gebied zijn:

- Het Nederlands Architectuurinstituut
- Museum Boijmans van Beuningen
- Het Chabot Museum
- De Kunsthal
- Villa Sonneveld
- Natuurhistorisch Museum Rotterdam


Niet alleen het grote aantal musea maakt deel uit van de culturele kracht van het gebied. Er zijn tevens een tal beelden die het park omtovert tot grote openlucht museum. Daarbij zijn er in de zomer ook tal van culturele bezigheden, zoals de Parade.

Museum Boijmans van Beuningen
Museum Boijmans van Beunigen is een van de oudste musea van Nederland. In 1849 liet de jurist Boijmans zijn kunstverzameling na aan de stad Rotterdam.  Hierdoor kon het museum Boijmans zijn deuren openen, destijds nog gevestigd in het Schielandhuis. In 1935 verhuisden ze naar hun huidige locatie en de collectie werd in 1958 zodanig uitgebreid met de collectie van Van Beuningen, dat het museum zijn gehele naam kreeg.
Het museum heeft topstukken van de 16e eeuw tot aan de huidige tijd en heeft zo voor elk wat wils! Tevens hebben ze vaak wisselende tentoonstellingen van hoogstaande kwaliteit!


Kijk voor meer informatie op www.boijmans.nl


Wonen in Rotterdam? Kijk op Domica Rotterdam voor meer informatie!


vrijdag 19 september 2014

Een woning die alles heeft!


Soms kom je in woningen waar je zelf ook wel zou willen wonen. Vandaag kwam ik weer zo'n woning tegen. In de dichte mist reed ik naar Rotterdam, het adres dat ik had doorgekregen had was de Jos Colerstraat. Het eerste dat me opviel was de landelijke ligging van deze woonwijk. Alle woningen liggen aan het water en hebben een eigen vlonder. Ik kreeg er een heerlijk ontspannen vakantiegevoel van, alsof ik in Center Parcs beland was! Dit kan ook gelegen hebben aan de waterfiets die in het meer lag nabij een speeltuintje, met picknicktafel waar het met lekker weer heerlijk vertoeven is.



Zodra ik de woning binnenkwam, dacht ik, ja! Hier zou ik wel willen wonen.


De keuken ligt op een hoger niveau dan de zithoek, die over de gehele lengte voorzien is van een strakke gashaard.



De keuken is van alle moderne apparatuur voorzien.








Via de open trap in de woonkamer kwam ik op de overloop met twee openslaande deuren. Achter deze deuren bevind zich een slaapkamer die zich het beste laat omschrijven als 'de droom van elke vrouw'

De slaapkamer strekt zich uit over de gehele breedte van de woning. Links is het slaapgedeelte, vanuit het slaapgedeelte kom je in een luxe badkamer met bubbelbad. 

Ga je naar rechts dan kom je in de ruime inloopkast, waar je alle ruimte hebt voor al je kleding en schoenen. Ik zag al helemaal voor me hoe je in deze ruimte bijvoorbeeld ook een kaptafel kon plaatsen zodat je na je bad heerlijk op je gemak je haar kan doen.











 Tot slot heeft deze woning op zolder nog 2 slaapkamers met nog een aparte badkamer. Deze woning kan oprecht een droomwoning genoemd worden. Wil je meer informatie over deze woning? Op de website van Domica Rotterdam vind je alle foto's en informatie.


donderdag 18 september 2014

De Meent


De Meent is een snel opkomende bruisende straat in hartje centrum Rotterdam. De straat biedt u een scala van uitgaansmogelijkheden en exclusieve shops. Als u de straat opkomt vanaf de Coolsingel ziet u aan uw linkerhand het oude postkantoor die open staat voor bijzondere evenementen, zoals afgelopen winter de Da Vinci expositie.  

Shoppen
De Meent huisvest een aantal van de luxere winkels van de stad. Met winkels zoals Profuomo, Prego, SuperTrash en nog veel meer, kunnen zowel mannen als vrouwen goed terecht. De grote markt grenst even verderop aan de straat, waar u elke dinsdag en zaterdag uw ogen uit kunt kijken naar de verschillende producten die ze daar aanbieden.

Restaurants en Bars
Wilt u een pauze tijdens het shoppen? Geen probleem! Aan de Meent zijn namelijk ook een tal van de populairste bars en restaurants van de stad. Houdt u van een goede wijn? Dan kunt u zeker terecht bij de wijnbar 1nul8. Wilt u liever neerstrijken op een van de terrassen op het marktplein, dan kunt u goed terecht bij Pol of van Zanten.
Gaat u meer voor de grotere trek? Dan zijn er een tal van goede restaurants die u op uw wensen bedienen. Zo is er Brasserie Dudok, verreweg de bekendste eetgelegenheid van de meent, met hun patisserie die een naamsbekendheid heeft over het hele land. Naast de lekkerste gebakjes kan men er ook een heerlijk hapje en een drankje doen in het pittoresk Bauhaus-stijl restaurant.

Lifestyle
Zoekt u meer dan alleen kleding? Dan kunt u een van de lifestyle speciaalzaken bezoeken. Aan het begin van de straat vindt u de street art galerie melikepainting. Schuin hiertegenover is de galerie Art Collection die een ruime collectie heeft van art prints van de bijzondere plekken van Rotterdam. Als u verderop in de straat naar rechts gaat zijn er tevens verschillende design winkels in de Pannekoekstraat.  

De Meent heeft alles te bieden wat u nodig heeft! Wilt u in de buurt van de Meent wonen? Dat kan! Kijk voor meer informatie op DomicaRotterdam


.

  

dinsdag 16 september 2014

Markthal Rotterdam


Na lang tegen een bouwput aan gekeken hebben zal per 1 oktober toch eindelijk de officiƫle opening zijn van de nieuwe Markthal van Rotterdam! Wie graag cultuur snuift in andere wereldsteden zal niet onbekend zijn met het idee van een overdekte markthal, deze in Rotterdam zal een nieuwe dimensie geven aan dit begrip.


Vanaf oktober kan men entree maken in de grootste overdekte Fresh Food Market van Europa. De 12000 m2 verkoopruimte zal verdeeld worden over 100 versunits, 15 food shops, 8 restaurants, 228 appartementen en een parkeergarage voor 1200 auto’s. De perfecte place to be voor de echte foodies.


Ook de kunstliefhebber zal er hier zijn ogen uit kunnen kijken. Bijpassend bij het thema van de hal zal het kunstwerk, uitgestrekt over de gehele binnen gevel van de hal, een scala van etenswaren presenteren. Als hedendaagse variant op de stillevens van oude meesters uit de Nederlandse schilderkunst heeft Arno Coenen zijn idee uitgewerkt als fotografische 3D-Afbeeldingen.




Daar houdt de luxe die de markthal biedt nog niet op. De 228 huur- en koop- appartementen bevinden zich op een unieke locatie in Rotterdam. 5 minuten lopen van de koopgoot en een prachtig uitzicht over de Maas of de Laurenskerk maken deze woningen one of a kind.

Wij kijken zeker uit naar de opening! Jullie ook?


Wonen in de Markthal? Dat kan! Kijk op Domica Rotterdam voor meer informatie.   

Leuk appartement op top locatie in Rotterdam


Vandaag mocht ik foto's maken bij een appartement op een super gave locatie in het centrum van Rotterdam. Dit appartement ligt tussen het Schouwburgplein en de lijnbaan in.

Alle winkels zijn op loopafstand te bereiken.
Het appartement is compleet gemeubileerd en heeft een zeer prettige lichtinval. Het balkon kijkt uit over een pleintje met veel bomen en groen, heerlijk vertoeven dus!

Dit appartement is geschikt voor starters, young professionals en expats. Meer weten over deze leuke woning? Check de website van Domica Rotterdam