dinsdag 23 september 2014

Museumpark, deel 1

Voor de echte kunstliefhebbers onder ons is museumpark de place to be in Rotterdam! Het park is gelegen tussen het museum van Boijmans van Beunigen, de Westersingel, de Westzeedijk en het Erasmus MC complex. Voorheen bevond op deze plek het landgoed van Familie Hoboken, hun voormalige villa is tegenwoordig ingericht als Natuurhistorisch museum.

In 1924 kwam het gebied in handen van de gemeente, die tot 1940 hier onder andere het Museum van Boijmans van Beuningen bouwde, het Unilever gebouw (tegenwoordig de Hoge School) en het Erasmiaans Gymnasium. Toch bleef het gebied voor een lange tijd leeg. Pas met het komen van de Kunsthal (1992) en het Nederlandse Architectuur Instituut (1993) werd de museumfunctie van het gebied pas echt versterkt.




De huidige musea in dit gebied zijn:

- Het Nederlands Architectuurinstituut
- Museum Boijmans van Beuningen
- Het Chabot Museum
- De Kunsthal
- Villa Sonneveld
- Natuurhistorisch Museum Rotterdam


Niet alleen het grote aantal musea maakt deel uit van de culturele kracht van het gebied. Er zijn tevens een tal beelden die het park omtovert tot grote openlucht museum. Daarbij zijn er in de zomer ook tal van culturele bezigheden, zoals de Parade.

Museum Boijmans van Beuningen
Museum Boijmans van Beunigen is een van de oudste musea van Nederland. In 1849 liet de jurist Boijmans zijn kunstverzameling na aan de stad Rotterdam.  Hierdoor kon het museum Boijmans zijn deuren openen, destijds nog gevestigd in het Schielandhuis. In 1935 verhuisden ze naar hun huidige locatie en de collectie werd in 1958 zodanig uitgebreid met de collectie van Van Beuningen, dat het museum zijn gehele naam kreeg.
Het museum heeft topstukken van de 16e eeuw tot aan de huidige tijd en heeft zo voor elk wat wils! Tevens hebben ze vaak wisselende tentoonstellingen van hoogstaande kwaliteit!


Kijk voor meer informatie op www.boijmans.nl


Wonen in Rotterdam? Kijk op Domica Rotterdam voor meer informatie!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten