donderdag 23 oktober 2014

De Euromast

De populairste attracties van Rotterdam zijn de Diergaarde Blijdorp (klik hier en hier voor de bijbehorende blogs over de Diergaarde), De Spido en de Euromast. Vandaag zal ik wat meer vertellen over de Euromast!

Deze prachtige toren heeft diep zijn wortelen in de Rotterdamse bodem geplaatst. Letterlijk. Met een fundering van een blok beton van 1.900.00 kg blijft de toren stabiel. Dit is nodig om het zwaartepunt zo laag mogelijk te houden, aangezien de wanden van de toren gemaakt zijn van 30 centimeter dik gewapend beton.

De toren werd gebouwd vanwege de de Floriade in 1960, een tuinbouwtentoonstelling, die plaatsvond in het park. Destijds was de toren 101 meter hoog en daarmee het hoogste gebouw van Nederland. Echter, werd de toren al snel ingehaald door andere grote plannen van de stad. In 1970 sloeg de toren terug met de bouw van de spacetoren, die er nog eens 85 meter aanplakte. Hiermee nam de toren zijn voormalige positie weer in.




Het kraaiennest hangt met zijn onderkant op 93 meter hoogte en is in 5 dagen omhoog gehesen. Men stapt uit op de 100 meter hoogte. Toen het kraaiennest opende kwamen er twee restaurants. De Rottiserie, met een 1e klas kaart, zilveren bestek en een luxe ambiance. Dan was er nog het publieksrestaurant met uitzicht naar alle windstreken. Op de begane grond was een cafetaria waar je magnetronmaaltijden kon bestellen. Dit was in die tijd heel bijzonder.  

In 2004 is de Euromast helemaal herzien. Er kwam één restaurant met een internationaal menu en een eigentijdse interieur. Hierdoor kwam er een prachtig horeca gelegenheid op 100 meter hoogte. Naast goed eten en een prachtig uitzicht kan je er tegenwoordig ook overnachten. De suites zijn gelegen in het kraaiennest en bieden een onvergetelijke nacht. Wil je nog meer spanning en sensatie? Voor de echte waaghals is er ook de mogelijkheid om van de toren af te abseilen!


Zoekt u een woning bij het Euromastpark? Dat kan! Kijk voor meer informatie op Domica Rotterdam


Geen opmerkingen:

Een reactie posten