donderdag 16 oktober 2014

Diergaarde Blijdorp, deel 2

Afgelopen dinsdag heb ik al geschreven over de bijzondere geschiedenis van de diergaarde, maar met ongeveer 1.6 miljoen bezoekers per jaar is het duidelijk dat het park zijn flair nog niet heeft verloren. Vandaag zullen we kijken wat er nu allemaal te beleven is in het park!
Vanaf 1988 hanteert het park een ‘masterplan’ waarin besloten is het park opnieuw in te delen. Alle dieren worden gehuisvest aan de hand van het werelddeel waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Zo wordt er tot op de dag van vandaag nog steeds aan het park gebouwd en opent er regelmatig een nieuw verblijf.

Oceanium
Het Oceanium opende in 2001 en zorgde ervoor dat het park zich met 11 hectare grond uitbreidde. Het gigantische aquarium biedt de bezoeker een groot aanbod van verschillende zeedieren. Zo kan je zelfs door een tunnel onder en naast alle zeedieren lopen. Er is geen lekker weer meer nodig om de dierentuin te bezoeken, want alleen al met dit grote assortiment van het zeeleven kan je heel de dag binnen vertoeven!





Extra leuk voor de kinderen!


Er is extra moeite in de speeltuin (de Oewanja Kinderjungel) gestoken voor de kinderen, terwijl de ouders er naast heerlijk op een terrasje kunnen zitten terwijl ze een oogje in het zeil houden. Dit is niet de enige plek waar de kinderen kunnen spelen! In het publieks-laboratorium kunnen ze als een echte wetenschapper aan de slag. Ze kunnen door de buik van een bultrug (walvis) klimmen, over ijsschotsen springen, in een reuzenei klimmen en nog veel meer!



Vogels, vogels, vogels!
Ook de vogels zijn goed gerepresenteerd in het park. Zo is er een volière voor rode ibissen en ara’s. Een volière voor weide- en trekvogels, die bestaat als uit twee delen. Het eerste deel bevat ook in Nederland voorkomende weidevogels zoals kieviten, grutto’s en kemphanen. Het tweede deel heeft meerdere Zuid-Europese vogels als Europese bijeneters en lepelaars. Daarnaast is ook nog eens een gieren volière met onder andere de maraboe, grijze kroonkraan, witruggier, oorgier, kapgier en de zuidelijke hoornraaf.
Om het helemaal af te maken zijn er sinds 2007 ook nog de dagelijkse “Vrije Vlucht Voorstelling”. Hiervoor zijn ruim twintig soorten vogels getraind.


Amazonica
De laatste ontwikkeling van het park is de gigantische vlinderkas Amazonica die in 2013 geopend is, toen de grootste vlinderkas van Europa. Als bezoeker kan je vrij tussen de prachtige planten lopen en word je omringd door alle kleuren vlinders die je je kan bedenken. In het midden hebben ze een bassin gebouwd waar ze verschillende reptielen hebben die ook voorkomen in het Amazonegebied voorkomen.


Hebben jullie al zin om de dierentuin te bezoeken?


Zoekt u een woning in Blijdorp Rotterdam? Kijk dan snel op Domica Rottedam voor meer info! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten