dinsdag 28 oktober 2014

De Spido Rotterdam

Als derde op de lijst van de populairste attracties van Rotterdam staat De Spido. Een havenrondvaart  van 75 minuten, maar dat is niet altijd zo geweest. De Spido bestaat al 95 jaar, en daarmee een van de oudste attracties van de stad! 

Vanaf 1931 was de Spido verbonden met het toeristische Rotterdam. In die tijd as er een vliegveld in de Waalhaven, dit trok veel dagjesmensen. de Spido zorgde voor het vervoer over het water. Het vliegveld werd weggebombardeerd, maar de Spido bleef. In deze dagen ontstond het zogenaamde ‘volkvaren’. De Spido zorgde ervoor dat de medewerkers van bedrijven in het havengebied ’s morgens op tijd op werk konden zijn en dat ze ’s avonds weer thuis konden komen.

Vanaf 1936 ontstond ook de havenpostdienst. De dienst zorgde ervoor dat de brieven bij de zeelieden kon komen. Destijds deden ze nog veel meer voor de zeelui. Zo was de Spido tevens ook een taxi voor de matrozen die van het schip naar land wilden (en natuurlijk ook op tijd weer terug moesten zijn).

Tijden veranderden en in 2012 ondervond de Spido een grote her organisatie dat leidde tot de huidige Spido. Vandaag de dag geeft dit varend event niet alleen havenrondvaarten, maar hebben ze ook verschillende thema

rondvaarten die tevens aanpasbaar zijn aan de wens van de klant. Zo is dit perfect als bedrijfsuitje, maar ook voor familiefeestjes of gewoon als dagje uit.

Naast de kortere rondvaarttochten zijn er ook dagtochten naar o.a. de 2e Maasvlakte, een Bridgerondevaart en diverse stekkenverkenningstochten voor de sportvissers onder ons. Deze arrangementen wisselen zich af met rondvaren en uitstapjes op verschillende plekjes in Rotterdam. Mocht u het helemaal naar uw wensen aan willen passen, kunt u ook de rondvaarten combineren met andere uitstapjes in Rotterdam, zoals de SS Rotterdam. Mocht u de kortere rondvaart iets bijzonderder maken, dan zijn er ook verschillenden arrangementen, zoals een high tea op het water.

De Spido laat u Rotterdam van een hele andere kant zien en maakt er elke keer weer een memorabel uitje van.  



Wilt u wonen in Rotterdam? Kijk voor meer informatie op Domica Rotterdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten