dinsdag 4 november 2014

Winkelen in de Rotterdamse Koopgoot


De perfecte plek om te shoppen in Rotterdam is toch zeker wel de Beurstraverse! Of zoals de Rotterdammers het noemen: De Koopgoot. De goot, die vanaf 1991 tot 1996 is aangelegd, loopt onder Rotterdams’ duurste straat door, de Coolsingel.

Het Begin
De traverse was voorheen alleen het metrostation beurs, en tevens een voetganger doorgang om het autoverkeer op de Coolsingel beter door te laten lopen. Echter, bleek deze aanpak niet te werken en werd er besloten de doorgang aantrekkelijker te maken voor mensen om door te lopen. De Nederlandse architect Pi de Bruijn kwam met een ontwerp en zo werd de Koopgoot geboren als het bekendste winkelcentrum van Rotterdam!










En nu…?
Het ‘ondergrondse’ winkelcentrum verbindt de twee winkelstraten de Hoogstraat en de Lijnbaan. Je kan de goot betreden aan beide zijdes via een trap. Ook halverwege kunt u de goot betreden via de roltrappen.
Hoewel meeste winkels alleen op het lagere niveau zich bevinden, zijn de grote warenhuizen zoals de H&M en de Bijenkorf via verschillende niveaus bereikbaar. Zo kunt u ook van verdieping wisselen!
In de zomer kunnen kinderen tevens heerlijk verfrissend spelen bij de fonteinen die door de Goot verspreid staan. In de winter wordt de Koopgoot prachtig versierd met talloze lichtjes.

De Perfecte Route?
Vanaf de Lijnbaan kunt u zo de Koopgoot doorlopen, de Hoogstraat op. De Hoogstraat is tevens een van de oudste winkelstraten van de stad, en is de straat die de markt verbindt met het centrum. Natuurlijk is er nu een extra reden om richting de markt te gaan, voor een kijkje te nemen in de splinternieuwe Markthal.

Bent u meer op zoek naar exclusievere boetiekjes, dan kunt u beter de route omdraaien. Zo kunt u dan beginnen bij de Markthal en via de Koopgoot naar het dichtbijgelegen Van Oldenbarneveltstraat gaan. Deze straat bestaat uit een scala van luxere en exclusievere winkels en horeca gelegenheden. Dit wilt overigens niet zeggen dat je hier met een kleiner budget niet terecht kan, de Van Oldenbarneveltstraat is namelijk zeer divers in zijn aanbod.




Wilt u wonen in de buurt van de Koopgoot? Kijk dan snel op Domica Rotterdam!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten