donderdag 9 oktober 2014

Museumpark, deel 3!

Het is ongelofelijk hoeveel het museumpark ons te bieden heeft! Vandaag zijn we alweer bij deel drie beland en zullen de laatste twee musea aan bod komen!

De Kunsthal
Sinds 1992 opende de kunsthal zijn deuren voor het publiek. Sinds zijn opening hebben ze tal van interessante exposities gehad van uiteenlopende genres. Zo zijn er oude meesters, vergeten culturen, fascinerende foto’s, vernieuwend design en hedendaagse kunst te zien geweest. De kracht van deze hal is dat het 3300m2 aan tentoonstellingsruimte bezit, wat de mogelijkheid geeft om meerdere kunststromingen tegelijkertijd te kunnen laten zien. Hierdoor is de Kunsthal altijd aantrekkelijk voor een grootpubliek.
Dus wat is er onder andere te zien in de Kunsthal op het moment?

Rudolf Steiner, Alchemie van het alledaagse
Voor het eerst in Nederland presenteert de Kunsthal een overzicht van het veelomvattende oeuvre van Rudolf Steiner (1861-1925). Steiner is één van de meest invloedrijke en veelzijdige hervormers van de twintigste eeuw. Zijn gedachtegoed is nog springlevend. Steiner was een inspiratie bron voor vele kunstenaars zoals Piet Mondriaan, Wassily Kandinsky en Joseph Beuys en is dat nog steeds voor hedendaagse kunstenaars en designers als Olafur Eliasson en Konstantin Grcic. De tentoonstelling laat een rijke verzameling van meubels, maquettes, sculpturen en ‘blackboard' tekeningen zien en biedt een fascinerend inzicht in zijn leven, werk en wijdverbreide gedachtegoed.






Design Art 15 jaar VIVID
15 jaar geleden opende de galerie VIVID haar deuren, een van de eerste galeries die het grensgebied tussen design en kunst onderzoekt. De kunsthal neemt de bezoeker langs 15 Rotterdamse en internationale kunstenaars en ontwerpers die voorheen in de galerie stonden. Over de jaren is de galerie meer geworden dan enkel dat, het heeft zich opgebouwd naar een nationale en internationale ontmoetingsplek en platform voor levendige discussies over de scheidslijn tussen design en kunst.
Zeker dus een kijkje waard!





Love & Marriage, Paul Breuker
Als deel van de landelijke foto week met het thema ‘kijk mijn geluk’ presenteert de kunsthal Love & Marriage van Paul Breuker. Al bijna vijfentwintig jaar fotografeert hij de bijzondere en intiemen van bruiloften voor – en achter de schermen. De tentoonstelling geeft een overzicht van hartverwarmende beelden waarin iedereen zich wel in kan vinden.



 
Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Het Natuurhistorisch museum Rotterdam is het enige museum in zijn soort in Rotterdam. Door zijn laagdrempeligheid met bijzondere aandacht voor de natuur en de natuurhistorie van de regio Rotterdam en de rest van de wereld, maakt het een leuk uitje voor het hele gezin! Het museum onderscheidt zich van zijn gelijken door een dynamische collectie te hebben, een actieve onderzoekspoot en een relativerende en opvallende kijk op de altijd verbazingwekkende natuur.

Naast een vrij grote vaste collectie heeft het museum ook wisselende exposities. Zo is er t/m 7 december de expositie Raamslachtoffers te zien, een fot expositie van Andre van Soest, die vele vogels heeft vastgelegd die zijn gestorven door tegen glazen ruiten en gevels te vliegen. Zo heeft hij ook de beroemde ‘traumameeuw’ gefotografeerd. Een meeuw die in oktober 2011 boven Hilversum in botsing met de (glazen) cockpit van een traumahelikopter kwam. De helikopter moest vervolgens een noodlanding maken.





Wat is jullie favoriete museum? 


Wilt u heerlijk wonen in Rotterdam? Kijk voor meer informatie op Domica Rotterdam



!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten