maandag 29 december 2014

Oud en Nieuw in Rotterdam



Kerst is weer voorbij en de jaarwisseling is in zicht. Hoewel de kerstmarkt er nog staat, de sneeuw alweer op de straten ligt, is natuurlijk de grote vraag wat er allemaal te doen is met oud en nieuw!










Oliebollen
Begin de avond goed met een typisch Nederlandse snack: De oliebol! Door heel het land worden er miljoenen oliebollen gegeten. In Rotterdam is Richard Visser de Oliebollen legende. Voor 9 jaar op een rij heeft hij de landelijke oliebollentest gewonnen, en is dit jaar voor het eerst gezakt naar de 3e plaats. Alsnog krijgen zijn oliebollen een goede 9.5 gemiddeld en wordt alsnog gezien als een fenomeen. U kunt zijn oliebollen halen op de kruising van de Heemraadssingel en de Vierambachtsstraat. Wel een kleine waarschuwing: er staat elk jaar een aardige rij, dus u kunt er beter vroeg bij zijn!






Vuurwerkshow
Door heel het land zal er om stipt 12 uur vuurwerk worden afgestoken. In Rotterdam is de grootste show van het land! Voor het zevende jaar op een rij bevindt de vuurwerkshow zich op de Erasmusbrug. Vanaf 23.00 uur komen tienduizenden bezoekers bij elkaar op de Boompjeskade.Hier kunt u genieten van een oliebol terwijl er een muzikale countdown wordt afgeteld naar middernacht.

Botenparade / Cruise Arrangement
Rotterdam staat bekend als de havenstad om een reden, en daarom wordt de vuurwerkshow niet alleen op het land gevierd. Op het water zal het nieuwe jaar ook goed worden ingeluid. Een aantal schepen zijn op deze avond mooi verlicht, en varen op de maas. De schepen zullen om 22.30 uur vanaf de Willemsbrug richting de Erasmusbrug vagen om vervolgens om 23.00 uur een parade langs de kade te varen. U kunt natuurlijk meevaren met een van de deelnemende schepen!

Wilt u nog langer van wal blijven? Dan kunt u ook de nieuwjaarsnacht cruise boeken! U begint 2015 dan met het beste en meest spetterende uitzicht in Rotterdam. Onder het genot van Champagne en een goede oliebol kunt u heerlijk de show bekijken. Met live entertainment en een heerlijk bed binnen handbereik zal u helemaal verzorgd oud en nieuw kunnen vieren.


Wilt u heerlijk wonen in Rotterdam? Kijk snel op Domica Rotterdam voor de huurwoning voor jou!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten