woensdag 31 december 2014

Wat te doen in de Kerstvakantie?

De kinderen zijn voor twee weken vrij, het is koud buiten, dus wat kunt u zo allemaal doen? Gelukkig is er genoeg te doen in de stad, en vooral voor de kinderen!

Villa Zebra
Villa Zebra is HET museum voor kinderen. Speciaal gericht op kinderen van 3 t/m 12 jaar heeft het museum verschillende tentoonstellingen. Op het moment heeft het museum de tentoonstelling: Labyrint van Verbeelding. Dit labyrint neemt ze mee op ontdekkingstocht langs het werk van 10 kunstenaars. Per kunstenaar verzamel je een bladzijde met vragen en opdrachten, zodat ze een eigen kunstenaarsdossier samenstellen!
Daarnaast organiseert het museum ook nog workshops, die bij de tentoonstellingen passen. Zo kunnen de kinderen hun eigen kunstwerken maken naar voorbeeld van verschillende kunstenaars. Voor kinderfeestjes worden de kinderen ontvangen met een speciale VIP ontvangst en een bijpassende verjaardagsworkshop.

Professor Plons
Als deel van het maritiem museum hebben ze ook een heel deel ingericht om kinderen meer te leren over de haven. De kinderen gaan hier op avontuur  in de wonderlijke haven van Professor Plons en zijn vrienden. Zo maken ze spelenderwijs kennis met verschillende schepen, het werk in de haven en hoe producten, zoals hun eigen speelgoed, per schip over de wereld vervoerd worden.
Op de kinder-doe-tentoonstelling helpen ze Professor Plons en zijn vrienden voordat ze met hun schepen op wereldreis vertrekken. Ze helpen met laden en lossen, vissen vangen, containers scannen, de reisbestemming bepalen, zeilen hijsen of een maaltje koken in de kombuis van de houten vissersschuit. Er is veel te doen in het Professor Plons museum, en is tevens goedgekeurd door de Speeltuinbende van de Nederlands Vereniging voor het Gehandicapte kind.


The Future of Fashion is Now
Het museum Boijmans van Beuningen heeft ook een leuke tentoonstelling die te bezoeken is tijdens de kerstvakantie. De tentoonstelling laat werk zien van ruim vijftig internationale ontwerpers, waar onder het wereldberoemde mode duo Viktor & Rolf. Deze modeontwerpers kijkt meen met een kritische blik naar het huidige modesysteem. Zo komen ze met innovatieve oplossingen en frisse ontwerpen op het raakvlak van mode en kunst.
U kunt o.a. het ontwerp van Wang Lei zien, die traditionele Chinese kostuums van geweven wc-papier maakte. Of Carole Collet d’r onderzoeken van duurzame materialen, zoals haar experiment met kantpatronen die groeien uit aardbeienplanten.

Designing 007: Fifty Years of Bond Style
Meer geïnteresseerd in films? En is James Bond een van uw favorieten? Dan is het zeker aan te raden om eens naar de kunsthal te gaan voor de James Bond tentoonstelling. Hij is namelijk niet enkel succesvol op het witte doek, maar staat sinds vijf decennia symbool voor het meest succesvolle merk in de filmgeschiedenis. Het is dan ook daarom dat hij een onuitwisbare invloed heeft uitgeoefend op het gebied van kunst, muziek, mode, technologie, design en lifestyle.


Benieuwd naar de wereld van James Bond? Dan zal de tentoonstelling van de Kunsthal u zeker niet teleurstellen!


Wilt u heerlijk wonen in Rotterdam? Kijk snel op Domica Rotterdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten